08. August 2022 01:07:16
Navigation
Historik

Kidsvolley i Kerteminde:

Idéen til Kidsvolley i Kerteminde har ulmet i mange år.
Vi har tidligere haft rigtig mange Minivolleyspillere i klubben og en del af dem træner stadig - nu er de bare blevet til 18-20 årige drenge og piger.

Da der var et stort tomrum hvor vi burde have haft en stadig strøm af ungdomsspillere til at "fylde op" i de ældre rækker, efterhånden som de blev ældre, var vi nødt til at "gøre noget".

Vi besluttede derfor at starte op med Dansk Volleyballforbunds nye koncept: Kidsvolleyball

Samtidig med den beslutning og offentliggørelsen af den, brændte vores hjemmebane - Kertemindehallen - af.. En timing der må imponere enhver..

Heldigvis slog Kertemindeegnens Friskole straks haldørene op til deres lille skolehal, så dér havde vi vores start. Vi tror på at det var held i uheld, for fra dag 1 stod der 16 glade børn - fortrinsvis fra Friskolen - og siden er det kun gået fremad. Således har vi i dag fornøjelsen af at træne 64 børn i alderen 6 til 12 år.
Vi stiller op til stævner hver 14. dag i 6 forskellige Levels med 7-10 hold á 4-5 børn pr. hold.

Der er MASSER af fart på til hver eneste træning og udfordringer til alle - også til trænerne..

Kidsvolley i Danmark:

I midten af 90'erne ændrede børnevolley sig radikalt i Holland. En tidligere landstræner mente, at volleyball kunne læres på en ny og sjovere måde. Han udviklede sammen med andre hollandske kapaciteter det princip der blev kaldt for rotationsvolley.

En del klubber i Danmark tog rotationsvolley til sig, som et spil for de 6-10 årige. Der startede så småt en turnering i 2001.

I Danmark havde man i mange år haft minivolley, som et spil for de 10-12 årige. Dansk Volleyball Forbund valgte at slå rotationsvolley og minivolley sammen og give det et nyt navn: KIDSVOLLEY.
De nederste tre levels er det gamle rotationsvolley. Det tredje level er overgangsspillet til det gamle minivolley. Level 4-5 er i store træk det gamle minivolley.

I Dansk Volleyball Forbunds klubber var der i januar 2008, 3300 kidsspillere der spiller Kidsvolley i de 135 klubber der har tilbudet. Et antal som stiger støt dag for dag.

Gennem et godt samarbejde med Dansk Skole Idræt er Kidsvolley hurtigt blevet en stor succes i skolen. Over 3000 skolelærere har været på kursus i Kidsvolley. Lærerne er meget begejsterede for Kidsvolley, som er perfekt til skolens mål for idrætsundervisningen.

I 2006 gennemførte Dansk Volleyball Forbund sammen med Dansk Skoleidræt 100 skolestævner for 2. og 3. klassetrin med over 12.000 deltagende elever !!

En succes er født..

Sponsorer
SPONSORER AF KVK UNGDOM:

Toptronic A/S
HP Stål & Montage ApS
KERTEMINDE
..gi'r os 20 % rabat

Støtter os økonomisk:


Gi'r 5 øre pr. liter, tanket ved
Superbrugsen i Kerteminde


251,028 Unikke besøg